Спорудження пам’ятників на честь видатних історичних діячів України Київським відділом Російського воєнно-історичного товариства - Федорова, Л.Д. (Сумський історико-архівний журнал, 2011)
У статті розглядається один із напрямів діяльності воєнно-історичного товариства в Києві, яке разом з охороною пам’яток воєнної та військової історії займалось увічненням пам’яті визначних історичних діячів.