Синергізм та координація роботи підсистем в інтегрованій системі управління нафтогазовидобувної корпорації - Фадєєва, І.Г. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
Розглядаються основні принципи координації підсистем у складних інтегрованих системах управління нафтогазовидобувних корпорацій та задачі координації. Встановлено зв’язки економічностей установок попутного газу і сепараційної установки з продуктивністю. Сформульовано задачі оперативної оптимізації статичних режимів та процедури координації для нафтогазовидобувних підприємств.