Глобалізація і нові виклики економічній дипломатії - Фліссак, К.А. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто вплив глобалізації на економічну дипломатію, відзначено основні виклики, пов’язані із фінансовою кризою 2008–2012 років. Визначено сучасний стан забезпечення української економічної дипломатії, наведено порівняння із досвідом провідних держав світу, в тому числі сусідніх країн. Виокремлено проблемні аспекти функціонування вітчизня- них дипломатичних представництв у частині забезпечення економічних інтересів України. Окреслено головні завдання для подальшої науково-теоретичної та практичної діяльності у сфері економічної дипломатії в Україні.