Моделі сучасного розвитку вітчизняних торговельно-посередницьких підприємств - Окунєва, О.В. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто роздрібну торговельну мережу в Україні як об’єкт наукових досліджень, її поточний стан, структуру та сутність процесів реструктуризації. Виявлено ключові макроекономічні фактори розвитку мережі й досліджено інвестиційну привабливість галузі. Обґрунтовано її соціально-економічне значення для населення. Розкрито вплив низки факторів на торговельну мережу, за допомогою кореляційно-регресійного аналізу визначено найбільш вагомі серед них. Представлено моделі сучасного розвитку роздрібної торгівлі.