Синтез структури моделі ефективного управління нафтогазовидобувною компанією - Фадєєва, І.Г. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто питання синтезу структури моделі системи управління нафтогазовидобувними компаніями, для яких характерні відкритість, складна структура внутрішніх зв’язків, переходи між внутрішніми станами, висока динамічність, наявність керувальних параметрів та випадкових чинників. Запропоновано системну модель формування синергічних ефектів у розвитку нафтогазовидобувних компаній як суперпозицію зовнішніх збурень, внутрішньосистемних факторів і керувальних дій,що спрямовані на забезпечення когерентності діючих факторів.