Створення БРІКС як нової структури глобального розвитку та управління - Каймашнікова, К.С. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті проаналізовано основні причини створення нової групи глобального управління БРІКС, яка об’єднує країни,що розвиваються. Визначено відмінні риси країн, які перешкоджають ефективному функціонуванню і взаємодії в межах групи, а також спільні риси та фактори об’єднання країн, що входять до складу БРІКС. Розкрито основні принципи побудови і стратегічні напрями дій угруповання.