Підходи до моделювання економічної поведінки індивідів - Ядранський, Д.М. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті проведено огляд існуючих методологічних підходів до моделювання економічної (трудової та споживацької) поведінки. Визначено принципові відмінності моделювання економічної поведінки в умовах інформаційної економіки. Виявлено особливості, з якими пов’язана економічна діяльність суб’єкта в умовах інформаційної економіки. Здійснено інтерпретацію методологічних підходів з позиції їх можливого використання для пояснення дій суб’єктів в інформаційній економіці. Запропоновано модель людини в інформаційній економіці.