Основні підходи до оцінки економічного потенціалу підприємства - Жилінська, Л.О. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
Проведено аналіз існуючих способів і методик оцінки економічного потенціалу підприємства та його складових. Зроблено висновок про те, що загальнопоширеною є оцінка економічного потенціалу підприємства на базі фактично досягнутих значень показників, які тим або іншим чином описують систему підприємства та його потенційні можливості.