Закономірності розподілу локальної непружності сплаву Д16Т в умовах статичного розтягу - Майло, А.М. (Проблемы прочности, 2009)
Отримано характеристику розподілу локальної непружності, що описує еволюцію мікроструктурних процесів навантаженого поверхневого шару зразка конструкційного алюмінієвого сплаву Д16Т згідно зі стадіями деформаційного зміцнення і зміною механізму деформування. Стадії деформування при статичному розтязі зіставляються з характеристикою розподілу локальної непружності з метою виявлення зв’язку між зміною механізму деформування і кінетикою локальної непружності при переході від зміцнення до знеміцнення досліджуваного сплаву.