Розрахунок долі пошкоджень поверхні протикорозійного покриття магістральних трубопроводів - Лукович, В.В.; Картузов, В.В. (Проблемы прочности, 2009)
Побудовано математичну модель розрахунку долі пошкоджень поверхні протикорозійного покриття, густини струму в цих пошкодженнях, величин поляризаційного потенціалу та поляризаційного опору. Для знаходження даних величин у моделі використовуються результати електрометричних вимірювань на трасі магістрального трубопроводу та параметри поляризаційної кривої.