Нестаціонарні коливання елементів робототехнічних конструкцій з композиційних матеріалів - Дубенець, В.Г.; Савченко, О.В.; Івашко, Є.О. (Проблемы прочности, 2009)
Розглянуто вплив демпфірування на нестаціонарні коливання елементів маніпуляторів і механізмів із гнучкими ланками. Для аналізу нестаціонарних коливань при кінематичному збудженні використано частотний метод скінченних елементів, який базується на числовому інтегральному перетворенні Фур’є.