П.М. Попов як археограф та історик книги: маловідомі сторінки наукової біографії - Степченко, О.П. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
Ім’я українського вченого, члена-кореспондента АН УРСР, доктора філологічних наук, професора Павла Миколайовича Попова добре відоме широкому науковому загалу України.Спеціаліст різнопланового твочого діапазону, П.М. Попов опублікував понад 200 наукових праць, присвячених питанням фольклористики, літературознавства, мовознавства, мистецтвознавства, історії книжкової культури тощо.