Історія Почаївського монастиря у візитаціях XVIII – першої чверті XIX ст. - Бочковська, В.Г. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Залучено до наукового обігу нові історичні джерела, а саме візитаційні описи Почаївської Успенської лаври, визначено ступінь їх збереженості та місцезнаходження. Здійснений аналіз архівних джерел дозволяє більш глибоко висвітлити історію Почаївської Успенської лаври та її насельників, відтворити цілісну картину літургійного життя монастиря, прослідкувати етапи змін у літургійному благочесті.