Архів професора С.І. Маслова як джерело з історії філологічних студій та Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Ковальчук, Г.І. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Метою статті є загальна характеристика матеріалів, що стосуються філологічних студій першої половини ХХ ст., а також історії кафедри російської словесності (назва з часом змінювалася) Київського національного університету імені Тараса Шевченка, з фонду 33 Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, де зберігається архів видатного історика української книги та літератури С.І. Маслова.