Києво-Могилянська академія в історіографічних дослідженнях її діяльності - Міцан, Т.В. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
У публікації представлений аналіз історіографічної літератури з питання дослідження КМА. Визначено два типологічні напрями історіографії – історіографічні дослідження діяльності КМА та камерально-археографічне описання документальної спадщини КМА.