Джерела зі створення та наукової діяльності Київської картинної галереї при ВУАН: археографічний огляд - Іващук, Л.А. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Запропоновано стислий огляд опублікованих та архівних джерел з історії створення і наукової діяльності Київської картинної галереї при ВУАН (нині – Київський національний музей російського мистецтва), в історичному контексті розглянуто стан досліджень стосовно персоналій, дотичних до функціонування цього важливого для української культури музейного закладу.