Зміцнення паперу документів: сучасні технології та нові матеріали - Затока, Л.П. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Розглядаються основні напрями зміцнення ослабленої паперової основи документа. Надано інформацію про використання для консервації різноманітних клеєвих композицій – як традиційних, так і нових; про вимоги консерваційної науки щодо застосування для реставрації безпечних для документа речовин та матеріалів. Повідомляється про матеріали спеціального композиційного складу та призначення, які значно розширюють можливості фахівців щодо захисту та збереження раритетних документів.