Моделювання процесу планування виконання завдань в Grid-системах з використанням нечітко-множинного підходу - Кучер, В.О. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2011)
Використання нечітко-множинного підходу, принципу прямокутної упаковки в смугу заданої ширини, вибір агрегативної системи в якості математичної моделі досліджуваного процесу, дозволили розробити алгоритм планування виконання завдань користувачів, що забезпечує мінімізацію часу виконання завдання і збалансованість завантаження постачальників ресурсів.