Моделювання та оптимальне управління залишками на поточних рахунках клієнтів банку - Романенко, В.Д.; Реутов, О.А. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2011)
Одними із основних ресурсів, які збільшують ризик ліквідності у банках, є залишки на поточних рахунках клієнтів. Ці залишки являються дуже волатильними ресурсами і банк ніколи не може бути впевнений у тому, скільки залишків на поточних рахунках у нього залишаться на кінець робочого дня. Але залишки на поточних рахунках являються фінансовим процесом, який можна моделювати, прогнозувати та регулювати.