Теорія рішень в задачі вибору моделі для прогнозування майбутнього спостереження - Андрєєв, М.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Cтаття присвячена застосуванню теорії прийняття рішень в задачі вибору моделі для прогнозування майбутнього спостереження. Концептуальна основа є одним зі способів пошуку стохастичної моделі цього рішення. Вибір необхідної моделі робиться відповідно до відкритої чи закритої альтернатив. Ці випадки досліджуються засобами Байєсової теорії рішень.