Коректність задачі Коші для нескінченної системи нелінійних осциляторів, розміщених на двовимірній решітці - Бак, С.М.; Баранова, О.О.; Білик, Ю.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи диференціальних рівнянь, яка описує нескінченний ланцюг лінійно зв’язаних нелінійних осциляторів. Отримано результати про існування та єдиність локального та глобального розв’язків задачі Коші.