Математичне моделювання процесу нагнітання в’яжучого розчину в пористе середовище - Демчук, М.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Розглянута задача закріплення пружного ґрунтового масиву методом нагнітання в нього в’яжучого розчину. Побудовані математичні моделі та алгоритми розв’язку для випадків плоско-вертикальної та осесиметричної постановок. Розв’язки отримано методом скінченних різниць з використанням числових конформних відображень.