Коректність задачі Коші для нескінченної системи нелінійних осциляторів з кубічним потенціалом на двовимірній ґратці - Бак, С.М.; Рум’янцева, К.Є. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи диференціальних рівнянь, яка описує нескінченний ланцюг лінійно зв’язаних нелінійних осциляторів. Отримано результат про існування та єдиність глобального розв’язку задачі Коші у випадку кубічного потенціалу.