Узагальнені розв’язки оптимізаційних крайових задач та ітераційні методи їх побудови - Бейко, І.В.; Щирба, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
У роботі побудовано ітераційні числові алгоритми для розв’язування оптимізаційних крайових задач із загальними алгебраїчними, диференціальними та інтегро-диференціальними рівняннями та нерівностями. У випадках порожньої множини допустимих розв’язків крайової задачі побудовані ітераційні алгоритми генерують узагальнені оптимальні розв’язки. Прискорення збіжності досягається із використанням методів Ньютона.