Наближення розривних функцій кусково-лінійними інтерполяційними розривними сплайнами на трикутній сітці вузлів - Литвин, О.М.; Першина, Ю.І. (Доповіді НАН України, 2012)
Пропонується метод побудови розривного інтерполяційного лінійного сплайну для наближення функції з можливими розривами першого роду та область визначення яких розбита на прямокутні трикутники. Причому побудовані розривні сплайни включають в себе як частинний випадок класичні неперервні сплайни першого степеня на трикутній сітці вузлів.