Обернена нелокальна задача з умовою інтегрального перевизначення - Кобильська, О.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
У статті, із залученням нелокальної інтегральної умови, розв’язуються обернені задачі для рівняння теплопровідності. Визначаються параметри керування температурним полем рухомого середовища, приводяться результати чисельних експериментів. Побудовані графіки температурних розподілів та розподілів значень параметрів.