Задача оптимального керування сингулярною лінійною системою із розподіленими параметрами - Копець, М.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
У статті розглядається задача оптимального керування лінійною сингулярною системою з розподіленими параметрами і квадратичним функціоналом. Використовуючи метод множників Лагранжа, отримано рівняння Ейлера—Лагранжа. Для дослідження цих рівнянь виведено матричне інтегро-диференціальне рівняння Ріккаті. Доведено єдиність оптимального керування.