Професор В.К. Бернацький — забуте ім’я - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2009)
Висвітлено біографію та науковий внесок українського фізика, заступника директора Інституту фізики АН України Бернацького Віктора Костянтиновича, якого було репресовано в 1938 р.