Ханнес Альфвен та початок плазмової космології (до 100-річчя від дня народження вченого) - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2008)
У статті розглядаються біографічні відомості щодо Нобелівського лауреата з фізики Ханнеса Альфвена та його праці з плазмової космології.