Національній академії наук України – 90 - Маліцький, Б.А.; Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2008)
Показано передумови заснування Української академії наук, висвітлено перші кроки з її створення у 1918 р. Наведено відомості про її сучасний стан та перелік найважливіших фундаментальних результатів, одержаних в Академії в галузі природничих, технічних і соціогуманітарних наук.