Патон Борис Євгенович - Корнієнко, О.М.; Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2008)
Патон Борис Євгенович — видатний вітчизняний учений, всесвітньо відомий спеціаліст в галузі зварювання, металознавства, металургії, спорудження відповідальних інженерних конструкцій, автор багатьох фундаментальних ре зультатів і створених на їх основі нових технологій і відповідного обладнання. У 1951 р. його обрано членом-кореспондентом, в 1958 р. — дійсним членом (академіком) Академії наук УРСР, з 1962 р. він — її президент.