Лев Якович Штрум – забуте ім’я української науки - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2008)
Висвітлено біографію та науковий внесок українського фізика Льва Яковича Штрума, якого було репресовано та розстріляно в 1936 р.