Піонерські дослідження рідких кристалів українськими вченими - Богомоленко, О.В. (Наука та наукознавство, 2007)
Стаття присвячена історії відкриття нового стану речовини — рідкокристалічного. Детально розглянуті піонерські дослідження рідких кристалів українськими вченими Планером і Вульфом, які вважаються першими вітчизняними роботами у цій галузі.