Розвиток генетичних досліджень у 30—40-х роках ХХ ст. в Україні - Романець, О.В. (Наука та наукознавство, 2007)
Показано становлення генетики в Україні в 30—40-х роках ХХ ст. Здійснено аналіз розвитку псевдонауки у відповідний період. Сформульовано уроки історії щодо особливостей поведінки наукової спільноти та її відносин з владою та суспільством.