Ю.О. Митропольський та його наукова школа (до 90-річчя від дня народження вченого) - Храмов, Ю.О.; Кілочицька, Т.В. (Наука та наукознавство, 2007)
Висвітлено життєвий шлях та наукову діяльність академіка НАН України Ю.О. Митропольського, основні характерні його риси як наукового лідера. Показано склад, особливості, наукові здобутки створеної ним наукової школи.