Львівський період життя С. Петлюри: вплив галицького середовища на молодого українського політика (листопад 1904 р. - грудень 1905 р.) - Стемпень, С.С. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті йдеться про вплив багатонаціонального львівського соціокультурного й політичного середовища на формування особистості Симона Петлюри – політика, державного діяча й співтворця польсько-українського союзу 1920 р.