Школа академіка М.М. Амосова в галузі біологічної та медичної кібернетики - Гороховатська, О.Я. (Наука та наукознавство, 2007)
Висвітлено життєвий шлях, наукову, педагогічну, організаторську та літературну діяльність академіка НАН України М.М.Амосова (1913—2002). Характеризуються виникнення і розвиток його наукової школи з біологічної та медичної кібернетики, її роботи та склад.