Сучасні історичні студіювання документа: en bloc et en détail - Бездрабко, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті висвітлено основні здобутки історико-документознавчих досліджень як напряму спеціальних історичних дисциплін, проаналізовано їх зміст, проблемно-тематичні особливості, значення. Підкреслено роль студій з історичного документознавства для розвитку системи теоретичних знань про документ як історичне джерело.