Оцінка сучасного стану та перспектив розвитку підприємств харчової промисловості Чернівецької області в контексті ефективного планування грошових потоків - Федишин, М.П. (Економіка промисловості, 2012)
Обґрунтовано роль і значення харчової промисловості. Досліджено сучасний стан, визначено проблемні аспекти розвитку підприємств харчової промисловості Чернівецької області, в основі вирішення яких запропоновано створення ефективної системи планування. У процесі використання даної системи досягається оптимізація грошових потоків: знаходження такого співвідношення між вхідними і вихідними грошовими потоками, між напрямами й умовами залучення та використанням коштів, що дозволить досягти найкращих результатів діяльності підприємств харчової промисловості. Ключові слова: конкурентоспроможність, підприємства, стабільний розвиток, планування, грошові потоки, харчова промисловість, грошові ресурси.