Відображення визначених законом пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки у публікаціях українських учених - Корецький, А.І. (Наука та наукознавство, 2012)
Проаналізовано динаміку публікаційної активності вчених у період 2001–2009 років. Виявлено невідповідності щодо узгодження тематичних розділів реферативної бази даних «Україніка наукова» зі стандартами класифікації видів науково-технічної діяльності. Визначено лідируючі напрями розвитку науки і техніки, котрі відображаються у публікаційній активності українських вчених, та оцінено їх взаємозв’язок із затвердженими національними пріоритетами. На прикладі показників реферативної бази даних «Україніка наукова» та Держкомстату доведено, що реальної політики пріоритетів у нашій державі не спостерігається, її проведення на законодавчому рівні втратило свій сенс.