Позиціонування вугільної галузі у зовнішньому енергетичному балансі України - Гришко, І.Л. (Економіка промисловості, 2012)
Здійснено формування зовнішнього енергетичного балансу з розрахунком показника чистого експорту. Виконано комплексну оцінку співвідношення обсягів виробництва та споживання вугілля в Україні. Виявлено невідповідність обсягів виробленого та спожитого вугілля та його акумуляцію в Україні. Обґрунтовано необхідність зменшення обсягів імпорту вугілля. Ключові слова: виробництво, зовнішній баланс, імпорт, комплексна оцінка, споживання, формування, чистий експорт.