Про діяльність НАН України в галузі збереження навколишнього середовища та сталого розвитку України в роки незалежності (історичний аспект) - Грачев, О.О.; Етоков, В.І.; Етокова, В.І.; Кухтенко, Т.О. (Наука та наукознавство, 2012)
Наведено основні напрями науково-організаційної та наукової діяльності НАН України з проблеми збереження навколишнього середовища та сталого розвитку України, що здійснювались за роки незалежності держави в світлі рішень міжнародних форумів у 90-х роках ХХ та на початку ХХІ століть з даної проблеми.