Система видів суспільної ефективності: критерії ефективності електроенергетики України - Кадермєєва, Д.С. (Економіка промисловості, 2012)
Визначено, що суспільна ефективність національної економіки є узагальнюючою сукупністю діалектично пов’язаних сфер суспільного відтворення, які послідовно формуються на рівні підприємства, галузі та національної економіки і можуть мати зовнішній та внутрішній вимір за відповідними критеріями оцінки. За таким підходом з урахуванням специфіки електроенергетичної галузі України обґрунтовано її зовнішні та внутрішні критерії ефективності. Ключові слова: суспільна ефективність, економічна ефективність, соціальна ефективність, екологічна ефективність, ефективність сфер суспільного відтворення, критерій, національна економіка, електроенергетична галузь.