Ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена 150-річчю від дня народження академіка В.І. Вернадського - Пилипенко, О.П. (Наука та наукознавство, 2013)
12 березня 2013 р. виповнилося 150 років від дня народження великого вченого, громадського діяча й організатора науки, першого президента Української академії наук академіка Володимира Івановича Вернадського. Центральною подією з відзначення цієї дати в Україні стала ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, що відбулася у Великому конференц-залі НАН України. Там же була розташована експозиція «В.І. Вернадський. 150 років від дня народження».