Науково-технологічний потенціал України: сучасний стан та перспективи розвитку - Маліцький, Б.А. (Наука та наукознавство, 2005)
Аналізується стан науки України у світовому вимірі, управління нею, її фінансового та кадрового забезпечення, а також структура виробництва, використання інноваційних факторів в економіці. Пропонуються заходи для кардинальної зміни ситуації, що склалася. Зроблено висновок, що єдиний правиль-ний вибір для України — перейти на шлях інноваційного розвитку економіки, на розбудову знаннєвої економіки і знаннєвого суспільства.