Науково-технологічна сфера України: загальностатистичні дані та спроба передбачення - Яцків, Я.С. (Наука та наукознавство, 2005)
Розглядається стан науково-технологічної сфери України (функції, фінансування, кадровий потенціал, матеріально-технічна база), пропонується стратегія її розвитку та зроблено спробу передбачення її майбутнього.