Актуальні проблеми медичних досліджень - Корж, О.О.; Сіменач, Б.І. (Наука та наукознавство, 2005)
Аналізуються проблеми підвищення теоретичного рівня медичних досліджень, зокрема ортопедичних. У зв’язку з цим розглядаються їх стан, ситуація, що склалася, відношення емпіричного до теоретичного, планування наукових досліджень, підготовка наукових кадрів, мотивація досліджень, роль керуючих наукою органів тощо. Зроблено загальний висновок.