Наукові результати та їх використання за оцінками вчених Національної академії наук України - Ісакова, Н.Б.; Грига, В.Ю. (Наука та наукознавство, 2005)
На основі результатів соціологічного опитування вчених Національної ака-демії наук України проведено порівняльний аналіз результативності вчених та наукових відділів за секціями Академії наук. Виявлено основні тенденції публікаційної активності вчених та проблеми використання наукових результатів в економіці та суспільстві. Зроблено висновок, що на сучасному етапі українські вчені переважно публікуються у вітчизняних журналах, що не дозволяє оцінити рівень отриманих наукових результатів у порівнянні зі світовою наукою. Українські вчені недостатньо активні у просуванні наукових результатів на ринок наукової продукції та залученні фінансових ресурсів споживачів.