Наукометричний аналіз рівня міждисциплінарних досліджень в деяких галузях науки в світі та в Україні - Трофименко, А.П.; Писанко, Ж.І. (Наука та наукознавство, 2006)
Зроблено спробу промоделювати міждисциплінарні дослідження за допомогою наукометричних індикаторів – коефіцієнтів перетину публікацій у двох галузях та співвідношення кількості публікацій у цих галузях. Одержані результати дозволяють оцінити ступінь міждисциплінарності досліджень у двох вибраних галузях та визначити рівень розвитку кожної з них. Виходячи зі значень вказаних індикаторів, дано оцінку стану міждисциплінарних досліджень в деяких галузях науки у світі та в Україні.