Моріс Семенович Ейгенсон (до 100-річчя від дня народження) - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2006)
100 років тому народився астроном, директор обсерваторії Львівського університету (1953–1959) Моріс Семенович Ейгенсон.